Fusie tussen Assenede en Sint-Laureins

Expeditie Natuurpunt Krekengemeentes DSC_5336 kl_Ludo Goossens

Samen fietsen voor historisch natuurgebied

ASSENEDE / SINT-LAUREINS – De burgemeesters, een schepen en een gemeenteraadsvoorzitter van Assenede en Sint-Laureins tonen zich van hun sportiefste kant. Op 23 en 24 juni fietsen ze 250 kilometer ten voordele van ‘Expeditie Natuurpunt’. Met gebundelde krachten fietsen ze van Diksmuide naar Mechelen, goed voor 250 kilometer benenwerk. Dat allemaal voor één goed doel: de natuur in het Meetjeslands Krekengebied. Ze roepen iedereen dan ook op om hun fietsuitdaging moreel en financieel te ondersteunen. “Het krekenlandschap is het uithangbord van onze gemeenten. Toeristen komen van ver om hier te genieten van het unieke landschap. Maar ook onze eigen inwoners hebben nood aan natuur om te ontspannen”, klinkt het. Zo kan het Zonnebos, een oude fazantenkwekerij, dit najaar opnieuw voor het grote publiek worden opengesteld dankzij de steun van de gemeente Sint-Laureins. Het is het enige bos in de gemeente. Heel wat inwoners hebben er dan ook mooie herinneringen aan. Ook in Assenede zorgt de jaarlijkse steun van het bestuur ervoor dat kreken, dijken en historische poldergraslanden worden beschermd. Eén van de laatste realisaties was de geboortedreef op de Kapelledijk en ook het begrazingsproject op de dijken blijft haalbaar dankzij het gemeentebestuur. Met Expeditie Natuurpunt gaan de deelnemers nu vanuit een persoonlijk engagement het zadel op.

Tijdens Expeditie Natuurpunt gaan over heel Vlaanderen 75 teams van telkens vier sportievelingen de uitdaging aan. Ze zamelen elk minimum 1 500 euro in voor hun favoriete natuurgebied. Hoeveel zal het team De Krekengemeentes inzamelen voor het Meetjeslands Krekengebied? Dat wordt mee bepaald door jou. Steun hen op www.expeditienatuurpunt.be met een gift. Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar. Je kan ook kiezen voor kilometersponsoring via een formuliertje dat de deelnemers zelf verspreiden.

Foto: v.l.n.r.: Frank Van Hecke (teamcoach), Franki Van de Moere (burgemeester Sint-Laureins), Carlos Bonamie (voorzitter gemeenteraad Sint-Laureins), Philippe De Coninck (burgemeester Assenede), Servaas Van Eynde (schepen Assenede) en Johan Francque (teamcoach) verenigen hun krachten en  fietsen voor het de natuur in het Meetjeslandse Krekengebied (foto: Ludo Goossens)

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: