Spannende dagen voor AZ Alma

alma web

EEKLO / SIJSELE – Het zijn spannende dagen voor iedereen die meewerkt aan de verhuis van AZ Alma. Nog één dag en dan verhuist campus Eeklo naar het nieuwbouwziekenhuis in de Ringlaan. Eén week later verhuist ook campus Sijsele naar de Ringlaan in Eeklo. In Sijsele zelf blijft in het nieuwe project ‘Sanapolis’ wel een dienstverlening aanwezig waarbij dertig artsen er gedurende enkele uren per week consultaties doen. De medische beeldvorming en de revalidatie blijven er ook ter plaatse, zij het in beperktere mate dan voordien.

“Op woensdag 29 maart zullen vanaf 6u30 ’s morgens met twaalf ziekenwagens, patiënten overgebracht worden van het oude ziekenhuis in Eeklo naar het nieuwe ziekenhuis in de Ringlaan”, vertelt Stefaan Gouwy, hoofdgeneesheer AZ Alma. “Kritische patiënten zullen onder politiebegeleiding geëscorteerd worden, ter plaatse ontvangen worden op de spoedafdeling en daar naar hun afdeling gebracht worden”. Het wordt een dag met een strak tijdsschema en veel druk, voor iedereen die meehelpt aan de verhuis. In totaal zullen ongeveer duizend mensen in de weer zijn rond de verhuis komende woensdag. Het personeel van twee ziekenhuizen (Sijsele en Eeklo), moet op woensdag drie ziekenhuizen open houden (campus Sijsele, oude campus Eeklo, nieuwe campus Eeklo). “We willen iedereen die zich aanbood als vrijwilliger bedanken, we appreciëren de bereidwilligheid, maar omwille van veiligheidsvoorschriften mochten we geen externe vrijwilligers inschakelen”, vertelt directeur Rudy Maertens.

Het nieuwbouwziekenhuis is ook, via een nauwe samenwerking met De Lijn, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Buslijnen 58, 62 en 67 houden halt aan de deur van het nieuwe ziekenhuis. Ook de belbus stopt aan het ziekenhuis. Via de Markt en het station in Eeklo is er ook een makkelijke overstap op een van de drie buslijnen. Daarnaast wil AZ Alma ook haar steentje bijdragen aan het milieu en betaalt daarom abonnementen voor De Lijn volledig terug aan haar personeel.

Vanaf morgen is het nieuwbouwziekenhuis dus operationeel en kunnen patiënten hier terecht. Bezoek is mogelijk tussen 17 uur en 19 uur, er zullen dan ook mensen zijn aan het onthaal om iedereen wegwijs te maken.

 

Lees meer Meetjeslands nieuws 

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: