“Samen onze kinderen nog sterker maken”

MPIweb$

EVERGEM – ‘Samen onze kinderen nog sterker maken’, Dat is de focus van Pascale Bouton, sinds 1 september 2015 directeur in het medisch pedagogisch instituut (MPI) ’t Vurstjen te Evergem. Ze heeft ervaring met jongeren met specifieke noden. Ze wil dat alle kinderen van het MPI, wat hun beperking ook is, zo goed mogelijk voorbereid worden op hun toekomst en integratie in de maatschappij. “Onze school zit in een nieuw jasje. Niet alleen letterlijk, door verbetering van de infrastructuur en de nieuwe leermiddelen. We willen ook nog beter tegemoet komen aan de onderwijsbehoeftes van onze kinderen door te werken in een nieuwe structuur. Er zal typedoorbrekend in drie teams worden gewerkt. Het ervaarteam is voor kinderen die het best tot leren komen via vakoverschrijdende thema’s. In het leerteam zitten kinderen die op een eerder traditionele manier vaardigheden aanleren. En in het structuurteam vangen we de kinderen op met nood aan duidelijkheid op alle vlakken, bijvoorbeeld  inzake tijd, ruimte of dagindeling. Daarnaast staat onze school ook open voor kinderen met een diep meervoudige beperking. Ook de werking binnen ons internaat ‘’t Knipoogje’ evolueert. Daar ligt de focus van de begeleiders vooral op de zelfredzaamheid van onze kinderen met bijzondere noden. Ook de evolutie in de maatschappij en in het onderwijslandschap dwingt iedere school tot adaptatie en creativiteit. Nochtans moeten onze kinderen op de eerste plaats blijven komen. Het is de uitdaging voor ons hele schoolteam om in deze context onze kinderen nog sterker te maken”, zegt de kersverse directeur.

De vereniging Soroptimist Gent Scaldilys schonk onlangs de middelen om een spelotheek op te richten in het MPI. Bovendien tonen de ouders en het beschermcomité ook hun hun betrokkenheid door bijvoorbeeld benefietactiviteiten te organiseren om de school te steunen. Het illustreert het engagement van alle betrokkenen voor de kinderen die alle steun in onze maatschappij goed kunnen gebruiken.

Het MPI heeft een creatief en geëngageerd team, met als sterk punt een mix van jonge leerkrachten en leerkrachten met ervaring die er elke dag opnieuw staan voor de kinderen en ook meehelpen om met minder middelen evenveel te kunnen doen. Alle partners van de school doen bijzondere inspanningen om voor de kinderen en de school een optimaal aanbod te creëren.

Lees meer nieuws 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: