Meetjeslandse couveuses naar materniteit Gambia

Gambia fotoweb

MEETJESLAND / EVERGEM – Evergemnaar Luc Bauters zamelde ook dit jaar spullen in om goede doelen en projecten in Gambia te ondersteunen. “Het gaat van sportspullen, brillen, schoolgerief, kledij en schoenen, tot medische goederen en zelfs bedden en matrassen. Die verschepen wij dan in een container naar Gambia om het daar dan ter plaatse persoonlijk uit te delen. Dit jaar werd er vooral naar spullen gezocht voor een plaatselijke materniteit in Serekunda. Dit hospitaal kampt met een schrijnend tekort aan medisch materiaal waardoor vele bevallingen fataal aflopen door complicaties die niet naar behoren kunnen worden aangepakt en verzorgd. Daarom zamelden Luc en zijn team ook een groot arsenaal aan onder meer kinderbedjes, couveuses, steriele sets, verbanden, hechtingsmateriaal, ontsmettingsproducten in om de materniteit te ondersteunen in haar werking.

Luc Bauters gaat al 20 jaar naar Gambia, om er te zeevissen. “Als je daar bent, ook al is het om te vissen, zie je zoveel noden, je ogen gaan echt open. Zo ben ik ertoe gekomen om ongeveer jaarlijks een container met hulpgoederen te verzenden”, aldus Luc. Sinds een aantal jaren wordt de verzending van de container, die toch zo’n 5.000 euro kost, gesponsord door zijn werkgever, de firma Lennox. “Ik weet het wel, zo’n container is slechts een druppel op een hete plaat, het brengt geen diepgaande oplossingen voor de armoede die daar heerst, maar niets doen is nog veel erger”, vertelt Luc. Dit jaar reizen Saskia Clinckemaillie uit Bassevelde en Tamara Van Herzeele ook mee naar Gambia. “In het dagelijks leven ben ik pleegmama. ‘Via via’ ben ik betrokken geraakt bij Luc’s project en zo ben ik beginnen helpen met de inzamelingen. Dit jaar ga ik voor de eerste keer mee naar Gambia om de goederen daar ter plaatse uit te delen. Het geeft mij een goed gevoel om zoiets te kunnen doen voor de mensen daar die grote noden hebben. Ik vind het ook heel mooi om te zien hoeveel waardevolle bijdragen onze maatschappij levert aan de inzameling. Van apothekers tot voetbalclubs, als iedereen iets geeft komen we al heel ver”, aldus Saskia. Luc: “Het is prachtig om te zien hoe er voor de mensen ter plaatse een klein mirakel gebeurt wanneer ze gewoon wat kleren krijgen. Ik wil dan ook iedereen die een bijdrage deed van harte bedanken. Telkens als ik in Gambia kom, gaan mijn ogen opnieuw open en iedere keer weer besef ik hoe goed we het hier wel hebben en hoe gelukkig we ons mogen prijzen, iets om aan te denken als we eens steen en been klagen”.

Wie ook nuttige spullen heeft die hij wil schenken kan deze bijhouden tot mei, dan gaat de volgende inzamelingsperiode van start, en mag contact opnemen met Saskia (saskia.clinckemaillie@skynet.be). (BDS)

Lees meer nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: