CD&V ook in Eeklo en Maldegem naar oppositiebanken?

danny smessaert DSC05784web

EEKLO/MALDEGEM – Met nog een jaar te gaan lijken de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 nu al voor beroering te zorgen in het Meetjesland. Voornaamste slachtoffer is CD&V. Na het verlies van Kaprijke-Lembeke in 1995 reeds, en de verwijzing naar de oppositiebanken in Sint-Laureins bij de verkiezingen van 2012, lijken nu ook Maldegem en Eeklo voor verrassingen te zorgen.

In Maldegem kondigen sterkmakers en populaire stemmentrekkers huidig burgemeester Marleen Van Den Bussche, schepenen Geert De Roo en Frank Sierens hun vertrek aan. Dat kan de weg openen naar andere bestuursmogelijkheden.

In Eeklo kondigt zwaargewicht Danny Smessaert, OCMW-voorzitter en schepen, zijn vertrek aan bij CD&V. Het was al langer geweten dat hij op ramkoers lag met burgemeester Loete omwille van de uitbouw van de sociale site aan de Zuidkaai die Smessaert wilde verwezenlijken. Naast het aangekondigde vertrek van schepen Dirk Van De Velde en de reeds vijfde politieke overstap van schepen Ann Van den Driessche en kompaan Janvier Buysse, nu van CD&V terug naar Open VLD, lijkt een groot stuk van de Eeklose harde CD&V kern weg te zijn.

Het zou wel eens kunnen dat 14 oktober 2018 ook voor Eeklo een grote verrassing in petto heeft.

Lees meer Meetjeslands nieuws 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: