White Night in Maldegem

max 2 kol breedweb

MALDEGEM – Naar aanleiding van de White Night in Maldegem, werden enkele vragen gesteld aan de voorzitter van de Verenigde Handelaars van Maldegem Centrum.

Waarom een 2de editie?
Vorig jaar zijn Piet en Hans, 2 van onze bestuursleden, de afstand gaan opmeten tussen de woonplaats van de Sint in Spanje en de Kerstman in het Hoge Noorden, en wat bleek? Maldegem ligt pal in het midden van de woonplaats van de Goedheilige man en van zijn van een rode kerstmuts voorziene collega. Daarmee is Maldegem nu officieel het ‘Dorpje Halverwege’! Daar zijn we natuurlijk heel fier op en dat wilden we zeer graag vieren met alle kindjes!

Was het moeilijk om de Sint, De Kerstman en mevrouw de burgemeester samen op de agenda te krijgen?
Dit was natuurlijk een heel moeilijke opdracht omdat dit voor de Sint een heel drukke periode is! Maar na lang onderhandelen is het ons toch gelukt. Een speciaal woordje van dank aan de Sint dat speciaal hiervoor cursus ‘dakenwandelen voor gevorderden’ heeft kunnen verplaatsen.

Hadden de Sint of de Kerstman speciale wensen?
Naast de 8000 gouden chocoladen munten dat VHMC betaald heeft wou de Sint nog een hele markt vol kindjes zien, dus daar zullen we samen moeten voor zorgen niet? Daarnaast wou de kerstman nog een warme stalplaats voor zijn 2 rendieren, gelukkig mogen ze van Bart & Christine gratis overnachten in B&B ’t Peurke. Op advies van de Sint en de brandweer hebben wij ook 2,4 meter vrije doorgang voorzien voor de Meutre…

De Meutre?
Oh ja, dat is Maldegems voor ‘de Mijter’, het hoofddeksel van onze Sint! Als de deuren hoog genoeg zijn moet onze Sint zich niet steeds bukken om door te kunnen.

Wanneer gaat de kerstverlichting aan?
Om 20u zullen wij samen met de Sint, de Kerstman, en de burgemeester de verlichting aansteken. Een speciaal woordje van dank aan het adres van Lieven en zijn medewerkers van de Technische dienst! Zij zijn namelijk al maanden bezig de 300.000 lampjes aan het testen, opblinken en ophangen in ons centrum. Dit zullen jullie kunnen zien vanuit de koetsen langs het parcours. Ik kan jullie nu al verklappen dat vanaf 2 december de kerstverlichting zal blijven branden tot het eind van het jaar. De Sint was met dit extra licht meer dan tevreden, zo kan Hij terug een stuk veiliger met zijn paard over de daken!

Wat kunnen de kinderen allemaal op de markt doen?
Waar je zeker voor moet langs komen is de foto met de Sint natuurlijk. En voor elk kindje heeft de Sint ons beloofd een leuke attentie mee te brengen! Ook de gratis koetsen-en huifkarrentocht is een leuke activiteit. Dit jaar hebben we zelfs een huifkar voor de andersvaliden, zo kan iedereen mee genieten van dit mooie spektakel! Je kan er ook heerlijk smullen van pannenkoeken met Nutella, frisdrank, en voor de papa’s en mama’s hebben we het geheim recept van de Kerstman gekregen voor lekkere glühwein. De foto’s van de kindjes met de Sint zal je nadien gratis kunnen downloaden van onze gloednieuwe website VHMC Maldegem die tegen dan klaar zal zijn.

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: