Speelstraten in de maak!

speelstraat_1_0_0

MALDEGEM – Wie zijn of haar straat tijdens de zomervakantie wil omtoveren tot een speel- en ontmoetingsplek voor kinderen en buurtbewoners, kan bij de Jeugddienst van Maldegem een speelstraat aanvragen. Een speelstraat is een straat die tussen 14.00 en 19.00 uur kan worden afgesloten voor doorgaand verkeer, zodat kinderen op straat kunnen spelen. Gedurende deze periode hebben kinderen voorrang op het verkeer. Buurtbewoners mogen hun auto in de straat parkeren maar moeten stapvoets rijden.

In elke speelstraat worden minimum drie peters of meters aangeduid die verantwoordelijk zijn voor de speelstraat. Ze staan in voor de aanvraag van de speelstraat, het contact met de buren en de evaluatie achteraf. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de gemeente en de buurtbewoners. Het engagement van de peters en meters dus essentieel.

De peters of meters dienen zes weken vóór de inrichting van de speelstraat een aanvraagdossier met buurtenquête in bij de Jeugddienst. Zij onderzoeken het dossier op haalbaarheid en zorgen voor de nodige feedback en ondersteuning.

Het volledige reglement, aanvraagformulier en afsprakennota vind je via www.maldegem.be/speelstraat.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: