Mindful run, lopen met al je zintuigen

22528829_1831552853545277_1555914138087799038_oweb

MALDEGEM – Toen ze drie jaar geleden MS kreeg, betekende dat voor Ann Billiet (44) een nieuwe start. “Ik baatte vroeger zelfstandig een horecazaak uit, ik had geen tijd voor mezelf of sport. Mijn deelname aan een medisch experiment waarbij MS-patiënten de Mont-Ventoux beklommen, heeft mij enorm gemotiveerd om verder te sporten en bewegen. Intussen heb ik mijn diploma voor Mental Coach en Mindful Run Instructeur behaald. In groepjes leer ik de cursisten met hun hart lopen in plaats van hardlopen”, vertelt een enthousiaste Ann.

Wat is Mindful Run? Ann vertelt:

“Centraal bij Mindful Run staat de Buteyko-ademhaling, de neusademhaling die verschillende effecten op het lichaam heeft: het stressniveau daalt, de hartslag daalt, en door te focussen op de ademhaling in plaats van op de inspanning, verander je zelfs je levenshouding. Je neemt dit ook mee wanneer je niet aan het lopen bent, maar bijvoorbeeld in een stress-situatie zit. Je leert te focussen op jezelf, je leert loslaten en te stoppen met voortdurend te denken. Mindful Run is voor iedereen geschikt. Een sessie duurt 90 minuten en bestaat uit opwarming, afwisselend korte stukken lopen, techniek, stabilisatie- en mindfulnessoefeningen. Het is echt leren in het nù zijn, in de natuur, zonder koptelefoon, zonder te babbelen, maar bewust van jezelf, en op een speelse manier genieten van het lopen zelf, zonder doelstelling. Ideale me-time in onze drukke agenda’s.”

Hoe heeft Mindful Run jou veranderd?

“Vroeger deed ik alles op automatische piloot. Bij het lopen passeerden voortdurend gedachten over mijn gezin, mijn dochter, het werk,… Dat was lopen zonder te genieten van de natuur, zonder oog voor mezelf, en ik liep mezelf letterlijk voorbij. Ik heb ook leren zien welk puur geschenk onze ademhaling is. Meer dan ooit besef ik dat ik mijn optimisme en doorzettingsvermogen wil doorgeven, ik wil mensen inspireren. Zeker ook mensen met MS, fibromyalgie, burnout, depressie, de ziektes van de eeuw. Door zelfbewustzijn kun je jezelf proberen te sturen, en je kunt zoveel energie en voldoening halen uit bewegen. Ons lichaam is een als een ‘proteïnepack’, je moet dat onderhouden, het moet de kans krijgen te bewegen!”

Inschrijven voor de 5 sessies Mindful Run (95€) in Maldegem kan via annbilliet@hotmail.com of 0479/587.293 of via Facebook ‘Mindful run Maldegem’. Eerste sessie op 7 januari om 9u30.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: