Driemaal grootouder op één dag!

IMG_1527 - close upweb

MALDEGEM – Op 24 september waren Jan Wauters en Linda Vanneste op één dag drie kleinkinderen rijker. Vorig weekend waren de drie baby’s voor het eerst samen op bezoek en kon er een ‘groepsfoto’ gemaakt worden. “Op vrijdag 24 september is onze schoondochter Louise in het ziekenhuis binnengegaan met weeën. Ze was uitgerekend om zes weken later te bevallen van een tweeling. Onze andere schoondochter Ann-Sofie was uitgerekend voor 26 september. De gedachte dat haar schoonzus toch nog eerder zou bevallen dan zij, bezorgde haar wel enige spanning, waardoor bij haar de weeën ook inzetten. Zij beviel nog als eerste om 16 uur ’s namiddag van een zoon, Rémi. Rémi is het tweede kindje voor onze jongste zoon Bart, zij hebben al een zoontje, Jules (2). Die zaterdag zijn we dus naar Sint-Lucas in Gent gereden om er onze nieuwe kleinzoon te bewonderen. ’s Avonds om 22.59 uur was het dan de beurt aan Louise. Daarmee werd mijn oudste zoon, Stijn, vader van een dochtertje, Jakoba. Om 23.20 uur volgde zoontje Kwinten in het UZA in Edegem, die we de volgende dag zijn gaan bezoeken. De tweeling moest nog enkele weken in een verwarmbedje verblijven op de afdeling prematuurtjes. Toen ze 2,5 kg wogen, mochten ze naar huis.” vertelt een fiere opa Jan. “Het was onverwacht een zeer druk weekend!”

Jan is oud-onderwijzer in Balgerhoeke alsook dirigent van Cantoricum en het Meetjeslands Zangenootschap in Sint-Laureins. Samen met oma Linda, die als verpleegkundige werkt in WZC Warmhof, hebben ze alle kamers in het huis al ingericht om de baby’s te slapen te kunnen leggen wanneer ze op bezoek komen.

“Het eerste familiebezoek was alvast gezellig maar bij momenten kan het er luid aan toe gaan wanneer ze allemaal tegelijk aan het huilen gaan”, vertelt opa Jan nog. “En de kleine Jules keek zijn oogjes uit met al die nieuwe baby’s in huis.” SDS

 

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: