Uitwisselingsorganisatie AFS zoekt 165 gastgezinnen

WhatsApp Image 2018-06-04 at 11.57.54(2)web

In augustus verwelkomt AFS opnieuw 165 jongeren van over de hele wereld die op uitwisseling komen naar Vlaanderen. De AFS-studenten verblijven enkele maanden tot een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al haar aspecten kennen. AFS biedt zo talrijke gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan zonder zelf de koffers te moeten pakken.

“Reeds meerdere jaren zijn wij gastgezin voor een buitenlandse student of studente”, vertelt Pol Dalle uit Maldegem. “Gedurende één schooljaar verblijft de jongere in een gezin, en loopt die hier school zoals elke jongere, en leert die ook de Nederlandse taal. Dit gebeurt in samenwerking met AFS, een internationale organisatie die gastouders en studenten ondersteunt, en voor begeleiding zorgt. Dit schooljaar verblijven er ruim 170 buitenlandse studenten in Vlaanderen, via AFS. In ons gezin verblijft er momenteel een Turks meisje, dat ‘gewoon’ les volgt in Ten Doorn in Eeklo. Momenteel werken wij (= het AFS-comité Gent/Eeklo/Oudenaarde) toe naar de volgende groep studenten die naar onze regio zal komen. We zijn nog steeds op zoek naar enkele gastgezinnen, die hun hart en hun huis willen openstellen, en zo een fantastische ervaring willen meemaken.”

AFS?
AFS is een internationale educatieve uitwisselingsorganisatie die gedragen wordt door een wereldwijd netwerk van vrijwilligers. In Vlaanderen zetten meer dan 800 vrijwilligers zich in voor een meer verdraagzame en vredevolle wereld via een interculturele leerervaring. “Deelnemen aan het beleefprogramma zorgt voor extra leven in de brouwerij, je komt in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en je leert veel nieuwe mensen kennen die een gelijkaardige ervaring beleven of reeds beleefd hebben. Als gastgezin neem je deel aan een omkaderd avontuur. Je staat er nooit alleen voor. AFS-gastgezinnen worden door ervaren vrijwilligers en stafleden begeleid vóór en tijdens dit internationale avontuur in eigen land”, voegt Pol toe.

Iedereen kan gastgezin of –ouder worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Alleenstaanden, holebi-koppels of mensen zonder kinderen, tweeverdieners in de stad of gepensioneerden op het platteland,… Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met AFS via telefoon 015 79 50 10 of e-mail: beleef@afs.org

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: