Tropicana omgetoverd tot unieke evenementenzaal

2kolweb

EEKLO – Wie uit Eeklo en omstreken kent ze niet, de prachtige maar jammer genoeg ter ziele gegane danszaal en gelijknamige dansclub ‘Tropicana’ in de Kaaistraat? Gedurende dertig jaar lang kwam menig koppel naar de Tropicana om te (leren) dansen. Sinds vijf jaar sloot Tropicana zijn deuren maar eigenaar Mark Expeels besloot uiteindelijk om het pand in eigen bezit te houden. Nu krijgt de zaal een nieuwe bestemming.

Evenementenzaal

Andy De Greve uit Knesselare, Samyr Silversmet uit Aalter, Andrew Durnez en Steve Baele uit Gent kennen elkaar al jaren en hebben ook elk hun eigen zaak. Ze waren op zoek naar een locatie om iets unieks uit de grond te stampen. Met de zaal Tropicana, die zij omdoopten tot ‘The Lounge’, vonden ze deze locatie. Samen zetten ze hun schouders onder het concept waarbij ze de voormalige dansclub omtoverden tot een polyvalente onthaalruimte. “The Lounge is een evenementenzaal die openstaat voor alle events: bedrijven die een personeelsfeest, vergadering, vorming of zelfs een teambuilding organiseren, verenigingen die een locatie zoeken voor een feest of een presentatie, de locatie is zelfs geschikt voor trouwfeesten”, aldus Andy De Greve, zaakvoerder van Musicasa en medevennoot van The Lounge. “Alles in de zaal is mobiel en precies dat maakt de zaal zo geschikt voor een breed gamma aan evenementen. The Lounge is ook de geknipte locatie voor bijvoorbeeld pre- en afterworkparties. Er is veel parkeergelegenheid in de buurt, de zaal is centraal gelegen in Eeklo en met zo’n 550m2 beschikken we over een grote ruimte die toch makkelijk aangekleed kan worden”, vervolgen Andy en Samyr.

PUSH

Met The Lounge wil het viertal ook nog een andere weg inslaan. “In The Lounge zullen we zelf ongeveer driemaandelijks een exclusief netwerkevenement ‘PUSH’ organiseren. Exclusief want kaarten zullen niet zomaar beschikbaar zijn. Het is de bedoeling dat handelaars en ondernemers kaarten ter beschikking hebben en zo mensen kunnen uitnodigen. Op die manier willen we enerzijds het ondernemersleven in Eeklo mee ondersteunen en daarbij ook lokale partnerships uitbouwen met The Lounge”, besluit Andy De Greve. (BDS)

Lees meer nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: