Querceto speelt samen met Poolse topsoliste

querceto-orkestweb..

EEKLO – Het symfonische ensemble Querceto brengt naar goede jaarlijkse gewoonte haar klassiek nieuwjaarsconcert. Dit jaar is het een samenwerking met de Poolse celliste Karolina Maziarz uit Warschau. Sinds de oprichting van Querceto in 2011 gaf het ensemble reeds een zestal klassieke concerten van zeer hoog muzikaal niveau, met telkens een staande ovatie als beloning.

Op zaterdag 16 januari om 20 uur brengt Querceto haar nieuwjaarsconcert in het cultureel centrum De Herbakker met nadien een glaasje om te klinken op 2016. “Het wordt een wervelend, zeer hoogstaand Symfonisch Concert met werken van Beethoven, Bizet, Borodin, Gulda, Khachaturian en Strauss jr.”, vertelt Jan Vanderbruggen. “Het absolute hoogtepunt van het concert dit jaar wordt zonder twijfel het concerto voor cello en blazers van F. Gulda. Dit stuk zal vertolkt worden door de Poolse soliste Karolina Maziarz en is een absolute primeur voor Eeklo, het Meetjesland en ook voor Vlaanderen”.

Met een grote symfonische bezetting van een vijftigtal muzikanten met diverse nationaliteiten, onder leiding van Eeklonaar William Spittael bijgestaan door concertmeester Katerina Nekhaichuk, belooft Querceto ook dit jaar een wervelend muzikaal spektakel. “Bovendien is het orkest een samensmelting van niet-professionele muzikanten, grotendeels academieleerlingen, en professionele muzikanten. Dergelijke grote orkesten en concerten zijn meestal alleen te beluisteren in de grotere steden en aan dure ticketprijzen. 16 januari is dus een uitgelezen kans om dit uniek concert dicht bij huis mee te maken. Er zijn slechts 350 plaatsen beschikbaar!”, vertelt mede-organisator Jan Vanderbruggen. Op het programma staat: ”Egmont ouverture” van L. van Beethoven, “L’Arlesiènne” suite nr. 2 van G. Bizet, “In de steppe van Midden-Azië” van A. Borodin, Adagio uit “Spartacus en Phrygia” van A. Khachaturian, “G’schichten aus dem Wienerwald” van J. Strauss jr. en als hoogtepunt het concerto voor cello en blazers van F. Gulda. “Dit prestigieuze concert is slechts mogelijk dankzij de samenwerking met de Kunstacademie van Eeklo, Hogeschool Gent afdeling Conservatorium, de Eeklose Cultuurraad, Jeugd & Muziek Eeklo en de genereuze sponsering van de Meetjeslandse zakenwereld”. Kaarten 20 euro (incl. glaasje) verkrijgbaar via C.C. De Herbakker op 09/218.27.27 of via tickets@ccdeherbakker.be / online via www.querceto.net / bij de Querceto muzikanten / Fijnkost – Stationsstraat 94 / Reychler – Markt 73 Eeklo.

Lees meer nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: