Meetjeslandse McMay goes Beatles

Frank_op_zebrapad_Abbey_Road_in_blauwweb

EEKLO / ROESELARE / BRUSSEL / LONDEN – Eeklonaar Frank De Mey brengt de Beatles terug. De Mey, voor sommigen nog bekend van ‘Fr@nk & the Face’ met vooral de song ‘She walked into my life’, -anderen kennen hem misschien als headhunter, of misschien zegt de naam ‘Cannes-à-chère’ (Carnassière) u nog iets?- is niet aan zijn proefstuk toe. Na vier cd’s kent Frank De Mey als muzikant, singer-songwriter-gitarist, het klappen van de zweep. Al is zijn nieuwe cd toch iets zeer speciaals, die heeft veel weg van ‘The Beatles’, zowel in de manier waarop de cd tot stand kwam, als in de songs. Frank vormde zijn naam dan ook om naar McMay, naar Franks grote voorbeeld McCartney. “De kers op de taart zou zijn dat we opnieuw op de radio gespeeld worden”, vertelt Frank McMay enthousiast.

Samen met zijn dochter Elisabeth-Laura, die de rol van backing-vocal op zich nam, ging Frank op weg om de cd tot stand te brengen. Met enkele grote namen van professionele muzikanten als Erik Melaerts (bekend als gitarist van onder andere Soulsister en Clouseau), Vincent Piryns (die de bas-sounds van K3, Clouseau, Raymond Van het Groenewoud, … verzorgde), Herman Cambré (drummer voor Arno, Natalia, Clouseau, …) en Peter Bauwens (die de keyboards verzorgt voor vele muziekgroepen) is het logisch dat de cd goed klinkt, zowel als achtergrondmuziek of om een beetje luider te zetten. “Ik ben heel blij dat we de plaat hebben kunnen opnemen met topproducer Ronald Vanhuffel, die ook de producing deed voor onder andere Niels De Stadsbader, en die ook de eerste producing deed voor de jonge wolven van ‘Bazart’”, gaat McMay verder.

In navolging van zijn grote voorbeeld Paul McCartney maakte De Mey, of McMay, dus een full cd met melodieuze popliedjes. Een cd die als Beatlemuziek in de oren klinkt, en dat was ook de bedoeling. De opnames in de ICP Studios in Brussel en de masteringsessie in de Abbey Road Studios in Londen geven het ambitieniveau en de gehanteerde kwaliteitsnormen aan en relativeren de ‘bescheiden’ titel van het album. “De dagen in de Londense studio’s waren voor mij als grote Beatle-fan echt onvergetelijk. Het geeft zo’n speciaal gevoel om op die plek te zijn waar the Beatles met hun vele nummers muziekgeschiedenis schreven!”. Frank trad In Londen letterlijk in de voetsporen van zijn idool Paul McCartney door blootsvoets het bekende zebrapad over te steken.

Vanavond speelt McMay in het Kaprijkse SOCK om 20u, aanstaande zaterdag 21 januari spelen ze de Koperen Leeuw plat, deuren gaan open om 19u30. Wie erbij wil zijn en wil meegenieten van de muziek kan nog kaarten bekomen. Je kan McMay volgen via de facebookpagina en op youtube is het liedje ‘Perfect Line’ alvast te beluisteren. (Foto: Geert Vincent)

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: