Gilles De Decker, eerste Meetjeslander in BK FIFA

Gilles5web

EEKLO – Een tijdje geleden kon u in deze krant lezen over Eeklonaar Gilles De Decker, die een professioneel FIFA-contract in de wacht sleepte. FIFA is een virtueel voetbalgame dat door duizenden voetbal- en gameliefhebbers wereldwijd wordt gespeeld en gevolgd. Er worden echte wedstrijden georganiseerd waarin de beste gamers het tegen elkaar opnemen om hun ploeg naar de hoogste rankingplaats te leiden.

Twee weken geleden verzekerde Gilles, wiens game-naam ‘vusin’ is, zich van de kwalificatie voor het Belgisch Kampioenschap voor FIFA 17. Hiermee is hij de eerste Meetjeslander die mag deelnemen. Met zijn manager Matthias Claeys trok hij afgelopen weekend naar Brussel waar het BK plaatsvond in het Gaming House of Europe. Dat BK duurt drie dagen, van zaterdag 1 april tot en met maandag 3 april. Hij werd er achtste in het Xbox-tornooi. “In de poulefase won ik het van een heel goede speler die ooit ook Belgisch kampioen werd met FIFA. In mijn poule werd ik eerste met 10 op 12 punten. In de knockoutfase is het 2-0 geworden in de best of 3 van de kwartfinale, waarna ik het toernooi moest verlaten.”

Gilles2web

“Mijn manager helpt me sponsors te zoeken, alles te regelen rond vervoer en logement voor de wedstrijden. Ik speel nu ongeveer wekelijks tornooien. Matthias zoekt uit wat het kosten-baten plaatje is, en of een uitstap naar Parijs bijvoorbeeld de moeite waard is. Hij is tegelijk mijn mentor en geeft me strategische tips als hij zwakke punten bij de tegenstanders opmerkt.”

Gilles droomt ervan om, net als zo’n twintig andere gamers wereldwijd, van zijn hobby zijn job te kunnen maken. “Het is een kwestie van tijd voor Anderlecht of Standard met een volledige e-competitie zal starten. Wanneer de voetbalbond groen licht geeft, zullen Belgische ploegen net als de Nederlandse, Franse, Duitse en Russische hun e-ploegen oprichten. Ze zoeken dan de beste gamers die hun ploeg hoog op de ranking kunnen krijgen. Er gaan miljoenen euro’s om in het FIFA-spel. In Nederland zendt Fox sports de tornooien zelfs al live uit op tv”, gaat Gilles verder. Als voorbereiding op de wedstrijd zorgt Gilles voor voldoende nachtrust en sportvoeding om zijn concentratie en reactiesnelheid zo hoog mogelijk te houden. Zo hoopt hij om -wie weet, binnenkort?- aan de Belgische top van FIFA te geraken…

Lees meer Meetjeslands nieuws 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: