FCE Meetjesland kampioen

SONY DSC

 

EEKLO – Afgelopen donderdag werd de Eeklose voetbalclub FCE Meetjesland gehuldigd in de raadszaal van het Eeklose stadhuis. De club speelde kampioen nadat ze gedurende dertig wedstrijden op kop lagen.
Eekloos burgemeester Koen Loete feliciteerde de voetbalploeg. Ook voorzitter Hans Brüderlin bedankte de talloze opgekomen supporters en sympathisanten. “De start van FCE Meetjesland drie jaar geleden was geen makkelijke start. Ik ben dan ook bijzonder fier op onze titel. Ik wil bij deze eerst en vooral de spelers bedanken, het is meer dan verdiend”. “Ik wil ook onze ondervoorzitter Paul Van Hyfte en Eddy De Baets bedanken. Zij zijn beiden heel belangrijke figuren binnen onze club, het is mede dankzij hun grote inzet dat we zover geraakten”, aldus de fiere voorzitter.

“Verdriet en vreugde liggen dicht bij elkaar. Op dit vreugdevolle moment voor FCE Meetjesland wil ik even stilstaan bij het overlijden van Lokers voetballer Gregory Mertens. Er kan altijd iets fout gaan en daarom wil ik nogmaals het belang van de installatie van een AED-toestel in het Eeklose voetbalstadion aanstippen”, aldus schepen van sport Dirk Van De Velde (CD&V).

SONY DSC

De Eeklose damesploeg staat intussen ook op scherp, ondervoorzitter Paul Van Hyfte drukte ook zijn hoop uit op een promotie bij de dames. “De jeugdwerking werd de laatste jaren ook goed uitgebouwd. Het enige waar we nu echt nog nood aan hebben zodat alles vlot kan blijven gaan, zijn vrijwilligers en medewerkers voor de club. Ten slotte wil ik ook het stadsbestuur en de lokale ondernemers bedanken voor hun steun. Zonder hen was het niet mogelijk geweest”, besluit een fiere Paul Van Hyfte.

SONY DSC

Tot slot overhandigde de derde kleuterklas van basisschool De Tandem haar zelfgemaakte kunstwerk aan de voetbalclub. “De kinderen waren zo blij dat de Eeklose voetbalclub kampioen gespeeld had en daarom hebben we met de hele klas een schilderij gemaakt” aldus juf Anne Blomme. (BDS ; foto’s Albert Everaert)

Lees meer nieuws 
Voor meer foto’s klik hier
SONY DSC

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: