F.C.E. Meetjesland stelt eerste ploeg voor

FCE 18web

EEKLO – Vorige week stelde voorzitter Hans Brüderlin trots de eerste ploeg van F.C.E. Meetjesland voor bij Adrem Keukens. Brüderlin is inmiddels voor het zevende seizoen voorzitter, net als ondervoorzitter Paul Van Hyfte. Hij is trots op de vooruitgang van de club en de verbetering van de faciliteiten zoals onder meer het nieuwe scorebord, nieuwe tribunestoeltjes en de verlichting van de pleinen voor de jongste voetballertjes, zodat de ‘duveltjes’ ook bij het vallen van de avond in de winter hun terreinen kunnen gebruiken. “Dankzij de investeringen hebben we nieuwe sponsors kunnen aantrekken en ons budget kunnen verhogen.” De bestuursploeg wordt vervolledigd met Serge Smitz, Jan Pluvier, Luc Michiels en nieuwe jeugdvoorzitter Hans De Pauw.

Sportief manager Wim Van Vooren, die de sportieve werking van de club coördineert, is intussen sinds januari achter de schermen bezig met het scouten van jong talent voor de ploeg. “We zijn volop bezig met onze nieuwe aanpak. We zoeken vooral jonge voetballers met veel potentieel. Waar we vroeger veel geld betaalden voor grote namen die niet noodzakelijk goeie resultaten neerzetten, trekken we nu resoluut de kaart van de jeugd, we bieden kansen aan en investeren in jonge spelers en nog het liefst lokaal talent. De eerste maanden verwachten we dat de jonge spelers verder ervaring opdoen en we hopen dat we daar uiteindelijk de vruchten van zullen plukken en we op termijn mooie resultaten zullen zien.”

Brüderlin: “Onze ambities zijn de verdere doorstroming van jeugdspelers in onze Fanion. We hebben nu ook een U21 ploeg in competitie. Intussen hebben we in totaal 220 jeugdspelers, we zitten dus dicht bij onze target van 250. We zijn een paar jaar geleden ook het provinciaal voetbal gestart, de komende drie jaar willen we dat verder zetten. U15 slaagde er al in kampioen te spelen in zijn reeks. U11 bleef ongeslagen in hun reeksindeling sinds nieuwjaar. Daar mogen we trots op zijn. Onze Beloftenploeg krijgt stilaan naam en faam in de regio. Na hun titel in 2016-17 konden ze vorig seizoen afsluiten op een mooie derde plaats. Ook dit seizoen mikken we op een plaats in de top 3. Nieuw is de opstart dit seizoen van G-voetbal, competitie voor personen met een handicap”, gaat Brüderlin verder. Er werd een vernieuwde overeenkomst gesloten met café De Corner als supporterslokaal voor de ploeg. Brüderlin hield er nog aan een hartelijk dankwoord te richten aan de verschillende vrijwilligers die hun steentje bijdragen om de werking van de club te doen slagen.

Nieuwe Spelers eerste ploeg:

Sportief verantwoordelijke Wim Van Vooren stelde de nieuwe spelers uitvoerig voor:

Shane De Meyer (spits, vorige clubs Aalter, Kleit, Maldegem), Waiel Boutourhlali (verdediger, Gent-Zeehaven, Standaard Wetteren, KSV Roeselare en St-Eloois Winkel), Yoshi Verbrugge (verdediger, KV Oostende, Ingelmunster, Eendracht Aalst, Hoek), Benajmin Twum (doelman, Deinze, Maldegem, Adegem, Lovendegem), Sven Huyghe (verdediger, K.F.C. Eeklo, Sinaai, Waarschoot), Jarno Hellinck (flank, Racing Club Gent), Cedric Pauwels (flank, Waarschoot, Watervliet, Lembeke), Bryan De Wilde (flank en aanvaller, Racing Gent Zeehaven, Koksijde, Dikkelvenne), Bryan Vanacker (spits, Maldegem), Chesney Van Basselaere (flank en aanvaller, K.F.C. Eeklo, Adegem, Club Brugge, Maldegem, Lembeke), Gianini Haeck (middenveld, K.F.C. Eeklo, Maldegem, Beveren, Club Brugge, Roeselare, Knokke en Wetteren).

Blijvers zijn coach Mark Minnaert, coach Ignaas Van Landschoot, Franky Van Herzeele, Arnold Ngieme, Junior Van Akker, Francis Gerritsen, Nicolas Verhas, Kenzo Borkelmans, Maxim Smitz, Dries Lampaert, Jens & Jelle Jocque, Michiel De Bolster, Leander Huyghe, Ruben Stal, Emiel De Coeyer, Mathieu Boelens, Angelo Adriaensens, Banassi Karamoko, Michiel Goethals, Laurens De Guchtenaere en Jochen Vandevelde.

(27/08/18)

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: