EK wielrennen voor Doven in Meetjesland

DSCN5581web

EEKLO / SINT-LAUREINS – Volgende week staan in Eeklo en Sint-Laureins wielrenners uit maar liefst vijftien landen aan de start van het Europees Kampioenschap Wielrennen voor Doven. Op donderdag 18 augustus wordt een tijdrit van 30 kilometer gereden die start in de Eeklose Boelare, naar Sint-Jan-in-Eremo gaat en zo terugkeert naar de Boelare. Op zaterdag wordt dan nog een rit in lijn gereden in Sint-Laureins waarna de slotceremonie plaatsvindt op de Eeklose Markt.

Dat het een mooie koers zal worden mag duidelijk zijn, want het topsportniveau van de dovengemeenschap ligt zeer hoog. De Dovensport kent dan ook een zeer rijke geschiedenis, reeds in 1922 werd de Belgische Federatie opgericht. “Het vorige EK voor Doven werd gereden in Rusland, maar toen waren er renners uit slechts zeven landen. Wij verdubbelen dit dus”, vertelt de Eeklose Jan Van den Braembussche, voorzitter van het organiserend comité in Eeklo en Sint-Laureins.

In totaal zijn er acht Europese truien te verdedigen, alsook twee Europacup-titels voor de Masters. “Het Belgian Deaf sport Committee rekent samen met het organisatiecomité op spetterende hoogstaande wedstrijden en veel publiek!”, aldus de organisatoren. Het Meetjesland heeft vele gekende (oud-)wielrenners en is dus de ideale ambassadeur samen met de Stad Brugge, als startplaats  van de Ronde van Vlaanderen, om het internationaal wielrennen te organiseren en op de kaart te zetten. “Deze manifestatie willen we ook aangrijpen om een positief signaal te geven aan de horende samenleving. Een signaal dat doven, er ook bij ‘horen’ en in staat zijn om op topniveau te presteren en mooie wedstrijden te spelen. We hopen dan ook op een ruime publieke belangstelling”, besluiten Jan Van den Braembussche en het voltallige organiserend comité, met wielerclub Sportvrienden als gastorganisator.

Lees meer Meetjeslands nieuws 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: