Eerste Brico-cross daverend succes

36354072683_594031c22e_oweb

EEKLO – De eerste editie van de Brico-cyclocross in Eeklo was een schot in de roos. Vooraf waren er nog wat twijfels over het parcours dat verlegd zou worden van het Industrieterrein naar het Heldenpark en de terreinen achter de sporthal. “Het was een succes dankzij de centrale ligging, het prachtige decor van het park en een gevarieerd parcours, iets waar we als organiserende wielerclub elk jaar opnieuw voor willen zorgen”, aldus een fiere voorzitter Michel De Sutter. “De verhuis naar de sportterreinen en de samenwerking met Sportidee blijkt een positief verhaal, dat voor ons vatbaar is voor herhaling”.

Duizenden toeschouwers stonden langs het  crossparcours om de renners aan te moedigen. Bij de dames werd wereldkampioene Sanne Cant eerste, Ellen van Loy en Maud Kaptheijns werden tweede en derde. Bij de junioren stak de Nederlander Ryan Kamp er met kop en schouders bovenuit, Jarno Bellens en Maxim Dewulf veroverden ook een podiumplaats. Bij de elite heren reed Mathieu Van der Poel reeds in de tweede ronde weg van de andere renners waarna de kloof alleen maar groter werd. Wout Van Aert en Michael Vanthourenhout finishten op de tweede en derde plaats. Laurens Sweeck, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en Corné van Kessel waren eerste opvolgers.

Onder een mooie nazomerzon gaven de renners het beste van zichzelf en werd het een waar volksfeest. De Eeklose cyclocross zal vanaf nu tweejaarlijks doorgaan, als seizoensopener in september. (Meer Foto’s Yves B.)

Lees meer Meetjeslands nieuws 
37026407991_963fce58ff_oweb
37167220755_64d216f442_o

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: