Eddy Ready: 50 jaar op de planken!

eddy ready002web

MEETJESLAND – Eddy ‘Ready’ Meulebroeck staat dit jaar vijftig jaar op de planken. Voor velen blijft hij Eddy van de Rodeo of Eddy van andere discotheken. Hij was dj op duizenden trouwfeesten, in dancings, op de Gentse Feesten en op events. Hij speelde overal in België en tot ver daarbuiten en hij ontmoette véle artiesten. Daarnaast bleef hij ook vooral zichzelf, Eddy Meulebroeck, afkomstig uit Lembeke, nu wonende in Eeklo.

De start van Eddy Ready’s dj-carrière begon al in zijn tienerjaren. Met de zuur verdiende centen van zijn vakantiewerk aan zee, kocht hij zijn eerste draaitafel. Daarna kon hij met een lening bij zijn vader professioneel materiaal aankopen. Op zijn twintigste werd hij al opgemerkt door Walter Capiau in een talentenjacht. Op weekdagen was hij student vertaler-tolk, in het weekend was hij ‘Eddy Ready’, dj in de Rodeo, in Dallas, in Black Beauty, … en de vele andere dancings waar hij een contract had.

“Muziek is mijn medicijn”

Wereldberoemd in het Meetjesland

Duizenden tieners, twintigers en dertigers dansten in de zestiger en zeventiger jaren op de muziek die Eddy Ready voor hen draaide. Zowel in dancings, als op feesten en fuiven was Eddy een van de meest gegeerde dj’s van de streek.  Het waren helse jaren voor Eddy Ready. “Er waren vele weken dat ik meer dan honderd uren bezig was, overdag naar de les, ’s avonds en in het weekend gaan draaien”, vertelt Eddy Ready ons in een exclusief interview. “Ik ben blij dat ik altijd zorg gedragen heb voor mijn lichaam, want het nachtleven legt veel druk op je gezondheid. Ik ben ook wel fier dat ik qua uiterlijk eigenlijk nog niet veel veranderde doorheen de jaren. Ik werd vaak uitgenodigd om mee aan te schuiven aan de feestdis waar ik voor de muziek en sfeer zorgde, maar elk weekend meerdere keren feestelijk eten, dat zou mijn lijn niet ten goede gekomen zijn.”

Op onze vraag op hoeveel trouwfeesten hij de muziek heeft gedraaid, daar weet Eddy Ready geen antwoord op. Duizenden. “Er waren jaren dat ik minstens honderd trouwfeesten moest weigeren. Ik was dj op duizenden trouwfeesten in mijn carrière en elk trouwfeest is anders, het raakt me telkens opnieuw”. De meest gedraaide openingsdans is ‘Du’ van Peter Maffay, al is zijn persoonlijke favoriet ‘Everything I do’ van Bryan Adams. “Voor mij is een trouwfeest vooral geslaagd als dj, als iedereen in het publiek aan de bak kwam qua muziekstijl. Ik vind het ook prachtig als ik van mensen voor wie ik indertijd het trouwfeest mocht doen, later ook op hun jubilee mag draaien. Dat maakt mij in feite een stukje van hun leven. Zo heb ik duizenden mooie en ontroerende momenten meegemaakt. Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg was echter van een Fransman die zei ‘Monsieur Eddy, vous êtes le dieu de la musique’.”

“Mijn moeder zei altijd dat ik met een plaat in de wieg ben gelegd”

“Muziek is mijn leven, je zou me een professionele muziekmaniak kunnen noemen. Ik word elke ochtend wakker met een andere muzieknummer dat in mijn hoofd speelt. Bij vele woorden, gebeurtenissen, gevoelens komt er ook spontaan een liedje in mij op”, vertelt Eddy. De passie en zijn gevoel voor muziek heeft hij vooral van zijn moeder en zijn jeugdidool, Roy Orbison met als mooiste song ‘Only the lonely’.

“Ik hou van mijn beroep, ik heb alles gedaan wat ik wilde doen, maar ik heb ook veel moeten opgeven. Er is dan ook maar één iets waar ik spijt van heb, dat ik niet meer tijd had voor mijn persoonlijke leven”, vertelt Eddy Ready.

Eddy werd dit jaar 67 en is nog steeds de Eddy Ready van vroeger. Zijn geheim? U raadt het al. Muziek. “Muziek houdt je jong, muziek houdt mensen samen en is een universele taal. Muziek en wat het met mensen doet, is prachtig”, besluit Eddy Ready.

Lees meer Meetjeslands nieuws
eddy ready1003web

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: