Anke Steenbeke trekt met tangomuziek wereld rond

Foto Ankeweb

Koen Dewulf interviewt collega en pianiste Anke Steenbeke die komend weekend optreedt met haar tango-quintet ‘LocosLindos’ in de Kapel van AZ Sint Jan.

Anke, we kennen elkaar intussen zo’n zeventien jaar, maar voor degenen die jou niet kennen, stel jezelf even voor?
Ik ben Anke (34) en ik ben geboren in Eeklo. Ik ben pianiste en studeerde eerst klassieke piano in Gent bij Johan Duijck. Daarna trok ik naar Rotterdam waar ik me specialiseerde in de tangomuziek. Daar ontstonden een aantal groepen waar ik nog steeds mee speel zoals het kwintet LocosLindos en Roffa Tango Trio. Momenteel combineer ik het optreden met lesgeven en begeleiden in de academie van Tielt.

Je bent professioneel muzikante, ben je soms nog zenuwachtig? En heb je ooit iets anders willen doen/worden?
Twijfel om muziek verder te studeren was er niet, het was voor mij een logische keuze. Muziek was en is nog steeds mijn grootste hobby en passie. Ik zou het opnieuw doen.

De laatste jaren kan ik er echt van genietenom op het podium te staan en mijn passie te delen. Eeklo blijft natuurlijk iets speciaals, er zullen veel bekenden zijn, dat maakt de spanning toch net iets groter.

Je bandleden komen een beetje van overal, ben je zelf dan ook vaak onderweg?
Het is inderdaad heel toevallig dat we toen allemaal samen studeerden en elkaar vonden om samen te spelen. We ontmoetten elkaar in Rotterdam aan de tango-afdeling van het conservatorium. Dat is een vrij specifieke richting met een beperkt aantal studenten. Het is ook uitzonderlijk dat we na zeven jaar nog steeds samen spelen.

Het betekent inderdaad ook dat ik vaak onderweg ben. Tot vorig jaar woonde ik in Rotterdam en nu woon ik terug in Gent. Mijn muzikale leven in Rotterdam gaat wel nog verder dus ik ben er nog regelmatig voor repetities en concerten. Ik hou van het ‘onderweg zijn’, om telkens nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe plaatsen te ontdekken. Deze zomer staat er een tour gepland in Argentinië, daar kijk ik al enorm naar uit! Ik hou ook van de afwisseling. Optredens worden gecombineerd met lesgeven dit is voor mij een goed evenwicht.

Wat wil je graag nog bereiken, heb je een einddoel?
We willen met LocosLindos binnenkort een cd opnemen, dat is een doel op korte termijn. Daarnaast wil ik graag zoveel mogelijk concerten spelen en het publiek de muziek laten ontdekken waar ik zelf zoveel van hou.

Alvast veel plezier gewenst, den 27-sten en den 28-sten!
Koen

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: