Aanleg fietspad Nieuwstraat van start

Nieuwstraat 2web

KAPRIJKE – De voorbije maanden zijn Eandis en De Watergroep aan het werk geweest om de nutsleidingen te vernieuwen in de Nieuwstraat, tussen het kruispunt met Aveschoot en het kruispunt met het fietspad op de spoorwegbedding. Vanaf 16 januari tot en met 1 april 2017 zal de aannemer de eigenlijke wegenwerken uitvoeren voor de aanleg van het fietspad. Tijdens de werken wordt de volledige werkzone (tussen Aveschoot en fietspad spoorwegbedding) afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via Aveschoot – Lembeke-Dorp – Vaartstraat – Vrombautstraat. De periode van de werken is onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Gedurende de werken wordt een centraal inzamelpunt voor huisvuilophaling ingericht aan het kapelletje op de hoek van de Nieuwstraat met Aveschoot, voor de bewoners binnen de werkzone.

Het fietspad op de spoorwegbedding zal gedurende de gehele periode van de werken steeds open zijn voor het fietsverkeer.

Het nieuwe fietspad moet voor een veilige fietsverbinding zorgen tussen de Route (het lange afstandsfietspad) en Aveschoot. De aanleg van het fietspad wordt voor 80 % gefinancierd door het Vlaams gewest en het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. Dit komt overeen met een subsidie van 84 000 euro.

 Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:



VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: