MUG-Heli in Assenede voor sponsoractie

MUG HELIweb

ASSENEDE – Volgende week zondag 11 december zal de MUG-helikopter in de voormiddag gestationeerd staan bij Diederik Reizen in de Kloosterstraat in Assenede. Het bezoek is er ter gelegenheid van het kerstevent dat het reisbureau organiseert, dat ook voor iedereen toegankelijk is. Tijdens de kersttijd worden er vaak goede doelen in de kijker gezet. De MUG-helikopter is een van die goede doelen die gesponsord wordt door het reisbureau. “Per geboekte klant schenken wij €1.50 aan de MUG-Heli om dan uiteindelijk een mooi bedrag te kunnen schenken en ons steentje bij te dragen”, vertelt Stephen Marnef van Diederik Reizen.

Wanneer een oproep voor de MUG-Heli binnenkomt, dan gaat die vier minuten later de lucht in, om aan een snelheid van 180 km/uur naar zijn doel te vliegen” (arts Nicolas Muller)

Met zijn basis bij AZ Sint-Jan in Brugge, opereert de helikopter voor gans West-Vlaanderen en een groot deel van Oost-Vlaanderen, waaronder ook het Meetjesland. “De helikopter wordt vooral in de meer landelijke gebieden ingezet, en voor de iets meer afgelegen locaties, om tijd te sparen tegenover de ambulance op de weg”, vertelt arts Nicolas Müller. Patiënten die met de helikopter vervoerd worden, worden door de helikopter dan naar het meest geschikte, en dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. De kosten van zo’n helikopter liggen natuurlijk veel hoger dan voor een ambulance op de weg. Toch betalen de patiënten hetzelfde tarief als wanneer ze met de ambulance vervoerd worden. Het grootste deel wordt daarbij ook gedekt door de verzekering. De MUG-Heli heeft een beschikbaarheid van 24u/24u, maar zal dus op zaterdag 10 december gedurende een aantal uren toch gestationeerd staan in de Kloosterstraat 66, bij Diederik Reizen. “Hopelijk komen er dan geen oproepen binnen natuurlijk”, vertelt Stephen Marnef verder. De jaarlijkse kostprijs van de helikopter komt op zo’n 500.000 euro, waarvan een groot deel van het geld binnenkomt via sponsoring. “De kostprijs van de MUG-heli is in elk geval wel zeer bescheiden wanneer we die bekijken in het licht van het levensreddende rendement dat eruit gehaald wordt”, gaat arts Müller verder. Wanneer een oproep voor de MUG-Heli binnenkomt, dan gaat die vier minuten later de lucht in, om aan een snelheid van 180 km/uur naar zijn doel te vliegen. De gemiddelde snelheid van een ambulance op de weg wordt geschat op 60 km/uur. Dit tijdsverschil kan bij sommige slachtoffers of patiënten het verschil maken van leven of dood. De MUG-heli en haar werkkrachten zijn momenteel ook te volgen in het televisieprogramma op VTM, ‘Helden van hier: in de lucht’.

De MUG-Heli zal te zien zijn op het kerstevenement van Diederik Reizen in de Kloosterstraat 66 in Assenede op zondag 11 december in de voormiddag.

Lees meer Meetjeslands nieuws

mug_1web

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: