Cellosuites, een multimediaal artistiek project

De cellosuites van Bach

web kaft

WAARSCHOOT – Een jonge vrouw speelt de cellosuites van Bach. Plots staat ze oog in oog met een gewapende en gemaskerde indringer, die haar dwingt om zich uit te kleden! Wat gebeurt er als muzikanten, filmmakers, fotografen, schrijvers, dichters, kalligrafen, graffitikunstenaars, beeldhouwers, striptekenaars, etsers, kunstschilders, dansers enz. met dit verhaal aan de slag gaan en iedere kunstenaar dit verhaal elk op zijn of haar manier ‘vertelt’? Een antwoord op die vraag krijg je in ‘De cellosuites van Bach’, een multimediaal artistiek project waaraan 16 verschillende kunstenaars hebben meegewerkt, die samen meer dan 100 kunstwerken hebben afgeleverd. Al dat moois kun je gratis bekijken en beluisteren op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 februari 2015 in ‘De Kring’, Patronagiestraat 1 in Waarschoot.

 

Op de openingsavond op vrijdag 20 februari 2015 zijn er de toespraken van burgemeester Ann Coopman en ere-gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, Herman Balthazar, maar ook live optredens van de cellist Jan Sciffer en van Seppe Van den Berghe (Low Vertical). Silvia Verstraete brengt de poëzie van Sylvie Marie, Gerda Lens en Chris Blondeel. En er is de (wereld) première van de videoclip voor de song die Brent Vanneste, -de frontman van ‘Steak Number Eight’ speciaal voor dit project heeft geschreven.

Op zaterdag 21 en zondag 22 november 2015 is de tentoonstelling doorlopend te bezoeken tussen 10 u en 18 uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is telkens volledig gratis. Meer nog: op zaterdag en zondag krijgt iedere bezoeker er nog een gratis pannenkoek bovenop.

Exclusief en uniek: speciaal voor deze gelegenheid heeft chocolatier Marc Vandenbussche uit Diksmuide drie gedichten in chocolade gemaakt.

Alle kunstwerken werden opgenomen in een prachtig uitgegeven kunstboek van meer dan 200 blz. met een bijhorende dvd, waarop al het beeldmateriaal staat (2 videoclips, 2 kortfilms, een animatiefilm, een grafisch kortverhaal op muziek…). Dit kunstboek is te koop voor de spotprijs van 20 euro. Je zult er ook een bod kunnen doen op de kunstwerken. En de opbrengst van de verkoop komt ten goede aan een goed doel. Niemand minder dan Alain Platel van ‘Les ballets C de la B’ heeft in dit kunstboek het ‘Woord vooraf’ geschreven.

De initiatiefnemers mikken zowel op de echte kunstliefhebbers die zich willen laten verrassen door de confrontatie tussen verschillende kunstvormen, maar even zeer op die mensen die zelden of nooit met kunst worden geconfronteerd. Hen willen ze van een uiterst gevarieerde (kunst)schotel laten proeven, in de hoop dat zij achteraf de smaak te pakken zullen krijgen.

PRAKTISCH:

Je kunt het multimediaal project ‘De cellosuites van Bach’ bezoeken op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 februari 2015 in ‘De Kring’, Patronagiestraat 1 in Waarschoot. Op vrijdagavond is er de openingsavond met live optredens en die beginnen om 19u30. Op zaterdag en zondag is de tentoonstelling doorlopend open tussen 10u en 18u. Iedereen is van harte welkom en de toegang is telkens volledig gratis. Meer nog: op zaterdag en zondag krijgt iedere bezoeker er nog een gratis pannenkoek bovenop.

Je kunt er kennis maken met om en bij de 100 kunstwerken die 16 verschillende kunstenaars speciaal voor dit project hebben gemaakt. Het gaat daarbij om bekende en minder bekende namen, die actief zijn in de meest uiteenlopende kunstdisciplines zoals film (animatie- en kortfilm, videoclip), fotografie, kunstschilderen, tekenen, etsen, graffiti, kalligrafie, muziek, striptekenen, literatuur, poëzie en beeldhouwen.

Alle kunstwerken werden opgenomen in een prachtig uitgegeven kunstboek van meer dan 200 blz. met een bijhorende dvd, waarop al het beeldmateriaal staat (2 videoclips, 2 kortfilms, een animatiefilm, een grafisch kortverhaal op muziek…). Dit kunstboek is te koop voor de spotprijs van 20 euro.

Je zult er ook een bod kunnen doen op de kunstwerken. En de opbrengst van de verkoop komt ten goede aan een goed doel.

Je wenst nog meer info? Neem dan contact op met Luc Maddelein 0477 47 58 73 -luc.maddelein@curieus.be

Het multimediaal kunstproject ‘De Cellosuites van Bach’ is een initiatief van Curieus in samenwerking met het A. Vermeylenfonds en de gemeente Waarschoot en met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en het Ministerie van Cultuur.

 

Lees meer nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: