Bassevelde maakt zich klaar voor U13-CUP

staff-webweb

BASSEVELDE – Op 27, 28 en 29 mei zijn de terreinen van de Klauwaarts in Bassevelde het decor voor de 21ste editie van de U13Cup. Met Real Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en Bayern Leverkusen komt opnieuw de top van het Europese jeugdvoetbal naar Bassevelde.

Ook de jongens van KVV Klauwaarts Bassevelde staan opnieuw aan de aftrap van het tornooi. Met de talenten van Next Gen USA en de twee Duitse toppers Borussia Dortmund en Hertha Berlijn in hun groep, belooft het tornooi een zeer grote uitdaging te worden voor deze lokale trots. Gelukkig kan de U13Cup-ploeg van KVV Klauwaarts Bassevelde dit jaar rekenen op de deskundige begeleiding van Basseveldenaar en ex-Rode Duivel Maarten Martens.  Martens speelde bij RSC Anderlecht, AZ Alkmaar en Paok Saloniki.

Maarten is dit jaar de coach van de Basseveldse U13Cup-ploeg. Hij was ooit captain van de jonge Rode Duivels op de Olympische Spelen en weet als geen ander wat het is om een bijzonder tornooi als de U13Cup te spelen. Dat het tornooi destijds ontstond rond de jonge Maarten Martens maakt het verhaal alleen nog maar mooier.

Maarten Martens (31) is tijdens de U13Cup in Bassevelde op 28 en 29 mei aanstaande hoofdtrainer van de plaatselijke versterkte KVVK-selectie.   Zij spelen in de poulefase op 28 mei tegen BVB Dortmund (9u30), Next Gen. USA (12u10) en Herta Berlijn (15u05). Na de U13-CUP zal Martens aantreden bij Club Brugge om er de U15 te trainen, zo bevestigde de negenvoudig Rode Duivel zelf.

Bassevelde is alvast klaar om in het laatste weekend van mei opnieuw overrompeld te worden door het internationaal jeugdvoetbal, inmiddels voor de 21e keer.

Foto: Maarten en zijn trainersstaf. (foto U13-cup)

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: