Notelaarsbrug binnenkort heraangelegd

Assenede Notelaarsbrug in betere tijden

BOEKHOUTE/ASSENEDE – In 2015 werd de Notelaarsbrug afgebroken wegens veiligheidsproblemen. Maar hierdoor moesten velen rondrijden: landbouwers en ook fietsers en wandelaars konden er niet meer over. Goed nieuws nu, want de NV Vlaamse Waterweg wil nog voor einde maart starten met de heraanleg van de Notelaarsbrug in Boekhoute.

De volledige heraanleg van de Baileybrug uit 1948 kost 300.000 euro en start eind maart. De werken aan de brug moeten voor het bouwverlof klaar zijn. Na het bouwverlof wordt dan gestart met de heraanleg van de Oosterputbrug, de tweede brug over het Leopoldskanaal in Boekhoute. Die werken moeten voor september klaar zijn. Na de heraanleg van beide bruggen zal de Oosterputbrug afgesloten worden voor zwaar verkeer. De Notelaarsbrug wordt extra verstevigd en zal wel beschikbaar blijven voor de landbouwers in de buurt.

“We zijn bijzonder verheugd dat zowel de vele fietsers en wandelaars in onze regio de brug opnieuw zullen kunnen gebruiken. Dat de werken klaar zullen zijn voor het oogstseizoen is misschien zelfs nog beter nieuws voor de vele landbouwers in dit gebied”, besluit schepen van Landbouw en Toerisme Hubert Staelens.”

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: