Nieuwe kindercrèche in OCMW-gebouw

De Lollyfantjes.JPGweb

ASSENEDE – Op 3 april opent in de voormalige OCMW-gebouwen een gloednieuwe kindercrèche de deuren. Na de verhuis van de OCMW-diensten naar het gemeentehuis was het bestuur al langer op zoek naar een nieuwe bestemming voor het bestaande OCMW-gebouw in de Hoogstraat. “Die oplossing werd nu gevonden in de vorm van een kindercrèche voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Iets waar volgens studies in onze gemeente erg veel nood aan is”, vertelt Asseneeds burgemeester Philippe De Coninck. Zo zouden er maar liefst 160 plekken te kort zijn.

“We hopen dan ook dat ons initiatief een schot in de roos wordt”, zeggen Kimberly Kusseler (24) en Axelle Drory (22), de twee nieuwe gezichten achter de crèche. “We zijn zelf al een tijdje aan de slag in de sector en droomden al een tijdje van ons eigen ding. Het is echt een passie. Hier in Assenede krijgen we de kans die droom te realiseren.”

De nieuwe kindercrèche krijgt de naam ‘De Lollyfantjes’ en opereert onder de vleugels van ‘Felies’, een organisator van gezinsopvang door FEMMA. “Onze crèche moet echt een kinderparadijs worden met veel kleur en veel speelmogelijkheden. Op dat vlak leent het gebouw zich echt perfect. Het zijn allemaal mooie grote ruimtes met veel mogelijkheden.”

Wie benieuwd is of kindjes wil inschrijven, kan op 18 maart van 11.00 tot 17.00 uur een kijkje nemen tijdens de kijkdag. Op 3 april opent kindercrèche ‘De Lollyfantjes’ voor de eerste keer de deuren.


Voor meer info of inschrijvingen kan je terecht bij Kimberly op 0470 86 84 08 of Axelle op 0479 68 29 99 of via delollyfantjes@hotmail.com.Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: