Buurtbewoners maken komaf met zwerfvuil speelplein

mooimakers foto bijknippen aubweb

ASSENEDE – Een aantal buurtbewoners uit de omgeving van de Kasteelstraat nemen het peter- en meterschap op over het plaatselijke speelpleintje. Dat pleintje kampt al geruime tijd met een hardnekkige zwerfvuilproblematiek en haalde ook daarmee al af en toe de pers. In het kader van het nieuwe ‘Mooimakers-project’ slaan de buurtbewoners en de gemeente nu de handen in elkaar voor een properder en zwerfvuilvrij speelplein. Ze worden daarbij ondersteund door de gemeentelijke milieudienst, die zich onlangs inschreef voor een ‘Mooimakers-project’.

Mooimakers wil Vlaanderen bevrijden van zwerfvuil en sluikstorten. Samen met de buurtbewoners. In de gemeente Assenede namen ondertussen al 32 personen het peter- en meterschap op voor een straat of pleintje in hun buurt. Ook in de buurt rond het speelplein van de Kasteelstraat komt daar nu een gemotiveerde groep mensen bij. “We gaan dagelijks het speelplein op om het zwerfvuilvrij te maken. Als we vervuilers betrappen, wijzen we er hen op om hun afval in de vuilnisbak te werpen en niet zomaar rond te laten slingeren. Daarnaast willen we sluikstorters een signaal geven dat we sluikstorten niet tolereren hier in de buurt rond de Kasteelstraat”, zegt buurtbewoner Patrick De Latter, van het nabijgelegen Medisch Centrum Assenede. De gemeente engageert zich ook om op vrij korte termijn natuurlijke speelelementen in te planten op het plein. Met de aankoop, die binnenkort gepland staat, is ruim 15.000 euro voorzien. Ook de buurtbewoners zetten tijdens de zomerkermis van 30 juni tot en met 4 juli een benefiet op touw om een nieuw speeltuig aan te kopen.

Mensen of buurten die ook het goede voorbeeld van de buurtbewoners van de Kasteelstraat willen volgen, kunnen zich kandidaat stellen om zwerfvuilpeter of -meter te worden, dat kan via de milieudiensten. Vrijwilligers kunnen zich engageren om in een zelfgekozen buurt of straat het zwerfvuil op te ruimen. Je kiest zelf waar, wanneer en met welke frequentie je zwerfvuil opruimt. De zakken met het ingezamelde zwerfvuil worden door de technische dienst opgehaald.  De milieudienst stelt via Mooimakers het nodige materiaal ter beschikking: zwerfvuilzakken, grijpstokken, handschoenen en fluovestjes.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: